Nå kan uværet bare komme!

Det meldes om varmere, våtere og villere vær som følge av klimaendringer. Da høres MagnorVinduet med 60 års varighet fornuftig ut.

TV2 har har gjort et poeng av at Oslo ble Norges regnhovedstad i oktober, og at det faktisk regnet mer på Østlandet enn i Bergen

Mer nedbør er noe vi må regne med, sier meteorologene, men heldigvis finnes det helnorske kvalitetsprodukter som holder oss både tørre og varme.

Så kan vi heller sitte innendørs og se ut på alt været gjennom vedlikeholdsfrie vinduer.

– MagnorVinduet trenger ikke vedlikeholdes, noe våre store og små kunder setter pris på, sier prosjektleder salg på Østlandet, Jonas Svendby, med et smil.

Aluminium og kompositt

Det hele startet på Magnor i 1982, og i dag leveres det aller meste, fra tradisjonelle h-vinduer med glidehengsling til sidehengslede, innadslående vinduer, fastkarmer, balkongdører, kjellerdører, skyvedører og brannprodukter som er i tråd med kravene for brannsikkerhet.

Svendby mener MagnorVinduet bær være det glassklare valget for alle som skal investere i nye vinduer, og det er den unike konstruksjonen som utgjør den store forskjellen.

– Alt av vann eller fukt som kommer inn mellom karm og ramme på et åpningsbart vindu vil komme ut igjen. Det er drenering i aluminiumen. Her kommer ikke treverk i kontakt med vann, forklarer Svendby.

Utvendig er det altså kun aluminuym og kompositt som kommer i kontakt med alt hva værgudene har å by på. Innvendig er det trivelig treverk.

– De har i følge miljødeklarasjonen en estimert levetid på 60 år, opplyser Svendby.

Hemmeligheten bak suksessen

Innvendig

Treverk. Nordisk fure eller edeltre som eik. Gir et lunt, elegant inntrykk.

Kjerne

Stabil og isolerende kompositt. En kjerne av supersterk kompositt. Sikrer stabilitet og brutt kuldebro. Upåvirkelig av fukt.

Utvendig

Pulverlakkert aluminium. En pulverlakkert seksjon av sjøvannsbestandig aluminium. Sikrer vakker, vedlikeholdsfri og slitesterk overflate.

Nå også med edeltre

Oppbyggingen av produktet er hele nøkkelen. Utstilt i en butikk kan det ved første øyekast være vrient å se forskjellen på MagnorVinduet og andre vinduer.

– Derfor har vi laget små modeller som viser et snitt gjennom vinduet, dette for å kunne forklare en kunde hvordan vinduet er bygd opp, slik at man lettere skal kunne forstå forskjellen mellom dette vinduet og andre vinduer, sier Svendby.

Han legger til at det nå også tilbyr edeltre innvendig. Særlig eik har vært populært de siste årene, enten vare lakket eller lakk med fargepigmenter. Da er vinduer ikke lenger bare et vindu, men er faktisk blitt nærmest et møbel.

– I den siste tiden ser vi også at det er enkelte som vil ha ask, og vi skal faktisk levere til flere hus med ask fremover. Noen ønsker eik eller ask på grunn av utseendet, mens for eksempel på skoler vil man ha det på grunn av at det gir en robust innside av vinduet, siden eik og ask er hardtre, forteller Svendby.

De selger mange vinduer til borettslag og til offentlige bygg som skoler og barnehager. Det har naturlig nok mye med å få redusert fremtidig vedlikehold og unngå stadige utskiftninger av vinduer å gjøre. Innen fagspråket kalles det å få levetidskostnaden av et bygg bed. Flere kommuner har brukt MagnorVinduet i mange år og har erfart at de  slipper både vedlikehold og å skifte vinduer så ofte som de måtte tidligere.

For den vanlige mannen i gaten betyr fritiden stadig mer. Folk kjøper seg fritid.

– De siste 15-20 årene har vi også levert stadig mer til private hus og hytter. MagnorVinduet er sånn sett med på å gi folk mer fritid, sier Svendby med et smil.

Spares fort inn igjen

Svendby understreker at det ikke er veldig stor forskjell i pris. Der man kanskje bruker 100 000 kroner på vinduer på en vanlig enebolig med ganske vanlige vinduer bruker man rundt 120 000 kroner med MagnorVinduet.

– Det er noe du tjener inn på sikt. Skal du ha opp et stillas etter 6-7 år for å male så er de pengene fort spart inn. Se det litt i perspektiv så er det et fornuftig valg, sier han.

De har showroom hos seg på fabrikken på Magnor som man kan besøke. Det er også full rigg i Oslo, og de er representert i Drammen, Rogaland og i Bergen – hvor store deler av konsernkontoret ligger.