Kundeomtale: Trenger ikke malerier i huset når hvert vindu er et kunstverk

I et landskap som vil ta pusten fra de fleste ligger en moderne enebolig omkranset av rå natur.

Heidi Bragerhaug og familien levde et hektisk liv i Oslo før de bestemte seg for å bryte med hverdagen.

Det ble starten på et nytt og spennende boligprosjekt.

– Vi drømte om et arkitekttegnet hus som kunne passe inn i det livet vi ønsket å leve. Vi ville gjøre en endring når det kom til livstil, og dette huset ble en stor del av den reisen, sier Heidi Bragerhaug.

Familien på fire pakket koffertene og vendte nesen mot Valdres. De hadde fått tak i en unik naturtomt med skogen i ryggen og nydelig utsikt over fjellheimen.

– Tomten vår ligger på 700 høydemeter, uten noe som blokkerer utsikten foran. Vi ville ta med oss naturen inn, og vinduene ble en viktig del av dette.

Et viktig designelement

Ekteparet ønsket et spesielt designuttrykk, med særpreg og fri takhøyde. Med andre ord noe som ikke ville passet inn i en standardmal.

– Vinduene våre er skreddersydd etter tegninger fra arkitekten og er et viktig designelement. De er ikke standard størrelser, men en del av arkitekturen. Det har gjort huset helt unikt.

– Når du kommer inn i gangen og går opp trappen, ser du rett på det store vinduet i stuen. Da åpenbarer fjellheimen seg, og det føles veldig spektakulært, sier Bragerhaug entusiastisk.

Foto: Thomas Bråten, Norse Images

Kvalitet møter norsk natur

I huset til Bragerhaug og familien er det et spennende utvalg vinduer fra MagnorVinduet. Du finner gulv- til takvinduer i vertikal retning, smale sidevinduer, et 4,6 meter høyt og 7,6 meter bredt «stuevindu» bestående av både vinduer og skyvedører.

– Man trenger ikke malerier i huset når hvert vindu er et kunstverk. Vi er spesielt fornøyd med å ha valgt sorte karmer som rammer inn utsikten. På den måten blir vinduene som en linse på alt som er vakkert her.

Til tross for store vindusflater i hele huset, er det både lunt og varmt inne. Det overrasker Bragerhaug.

– Det kan bli ordentlig kaldt i Valdres om vinteren. Likevel opplever vi ingen kulde når vi sitter inntil vinduene, det er ganske utrolig med så store vindusflater.

Om MagnorVinduet

Vedlikeholdsfritt

MagnorVinduet leveres med energiglass som standard og med U-verdier helt ned til 0,54. Det betyr at du får et vindu som krymper strømregningen, samtidig som du slipper utgifter til maling og vedlikehold. Et belegg på glasset løser opp urenheter ved hjelp av UV-stråler, før regnet skyller det vekk. Det gjør det utrolig lettvint og vedlikeholdsfritt å ha store vindusflater i huset. Kjernen av vinduet er stabilt og isolerende. Den er laget av supersterk kompositt, som er et materiale som blir mye brukt i fly og bilproduksjon. Dette sikrer stabilitet og brudd i kuldebro, og blir heller ikke påvirket av fukt.  De innvendige delene av MagnorVinduet består av treverk, enten nordisk furu eller edeltre som eik. Dette bidrar til et lunt og elegant uttrykk.  ​MagnorVinduet kan leveres i alle regnbuens farger og utallige fasonger og utforminger. Du velger selv hvordan du vil ha det!

Se alle MagnorVinduet sine produkter

Et solid samarbeid

Bragerhaug og mannen er begge opptatt av bærekraft og gjenbruk. For dem var det viktig å bruke så mange norske leverandører som mulig i byggeprosessen.

– Vi tok leverandørvalg basert på verdigrunnlag, kvalitet og design. Entreprenøren vår var rask med å anbefale MagnorVinduet, og de har virkelig levert, sier Bragerhaug fornøyd.

Det var entreprenør Slidre Bygg & Prosjektering AS som bygget eneboligen i 2018. De har brukt MagnorVinduet helt siden 2005 og jobbet på utallige prosjekter sammen.

– Vi anbefaler ofte MagnorVinduet til kundene våre. Mye fordi vinduene de produserer er vedlikeholdsfrie, av god kvalitet og konkurransedyktige på pris, sier Steinar Trøen, daglig leder i Slidre Bygg & Prosjektering AS.

– Aluminiumsprofilene MagnorVinduet bruker er også veldig solide. Du får aluminium på utsiden og tre på innsiden. Da har du ikke bare et aluminiumsbeslag, men en helstøpt profil. Det føles mer stabilt på slike store vindusflater.

Trøen forteller videre at god planlegging er helt avgjørende for at store boligprosjekter skal lykkes. Da er det viktig å ha med seg vindusprodusenten fra start.

– Det kommer ofte opp mot ti endringer på slike prosjekter, og du må ha tålmodighet som leverandør. Her er MagnorVinduet utrolig serviceinnstilte. Det skinner gjennom at de er interessert i jobben sin og bryr seg om kundene.

NATUREN SOM KUNSTVERK: Dagens glassruter har vesentlig bedre isolasjonverdi enn tidligere. Det gjør at store glassflater er blitt langt mer vanlig i moderne arkitektur. Spesielt gjelder det i hus som har større takhøyde og glass fra gulv til tak. Fastkarmvinduer fremhever omgivelsene på en lekker måte.

Tid for oppussing

Det er ikke bare flotte nybygg MagnorVinduet passer for. Å bytte vinduer er en verdifull investering. Boligen øker i verdi, og nye vinduer isolerer bedre enn gamle. Det betyr at du sparer både strømutgifter og miljøet.

Velger du vedlikeholdsfritt, slipper du utgifter til maling og vedlikehold i overskuelig fremtid.

– Vi jobber med alt fra store borettslag til privatboliger og hytter. Det samme gjelder både nybygg og rehabilitering, forteller salgssjef i MagnorVinduet, Sturle Sørstrønen.

– Og når er det høysesong for oppussing og rehabilitering?

– Mange tenker at våren er tiden for å pusse opp og fikse i hjemmet. Men vi ser en økende trend både høst og vinter. Mye kan nok ses i sammenheng med økende strømpriser. Rent praktisk er det ingen grunn til å vente.

– Hva skal kunden tenke på når vinduer skal skiftes?

– Mitt råd er å lage en liten ønskeliste. Hva passer til fasaden? Trenger du støydemping? Og skal vinduene være vedlikeholdsfrie? Vi hjelper deg gjerne med tips og råd, sier Sørstrønen og legger til:

– Vi har showroom i både Bergen og Oslo. Kom innom for å få et virkelig inntrykk av vinduene.